2
Pojawi Pojawi
Start Szukaj Koszyk0 Zaloguj się

Kaszka bezglutenowa proso gryka 2000g Jentschura wege MorgenStund

od essensmasens
Kaszka bezglutenowa proso gryka 500g Jentschura Morgen Stund

PRODUKT BIO


ODPOWIEDNI DLA WEGAN - CZYSTO ROŚLINNY

ZASADOTWÓRCZY

BEZ GLUTENU I LAKTOZY

BEZ DODATKU CUKRU (zawiera cukry pochodzenia naturalnego)

PORCJA 35g - to naturalne źródło MAGNEZU, CYNKU, BIOTYNY I WITAMINY B1

Śniadanie mocy Kaszka Bio - MorgenStund Jentschura - Kuracja zasadowa

Smaczne śniadanie w postaci kaszki na bazie: prosa, gryki, amarantusa, z ananasem i jabłkiem, z dodatkiem pestek dyni, słonecznika i migdałów.

Właściwości:

Długotrwałe uczucie sytości, wydajność i niewiele kalorii - optymalna kombinacja składników odżywczych i wartościowe węglowodany złożone, równomierne zaopatrzenie mięśni, nerwów i mózgu w energię.

Lekkostrawne - łatwo przyswajalne śniadanie, które zachowuje wysoką wartością odżywczą nie obciążając przy tym nadmiernie żołądka.

Różne gusta – różne warianty – w zależności od upodobań i inwencji – doskonałe śniadanie z dodatkami owoców, bakalii, orzechów lub ulubionymi przyprawami.

Kaszka ryżowa z warzywami nie zawiera dodatku cukru.

Idealny posiłek w podróży czy poza domem, np. w biurze, który możesz przygotować w każdej chwili.

W składzie nie zawiera mleka modyfikowanego (mleko modyfikowane jest szkodliwe dla życia i zdrowia).

Kaszka bezglutenowa to idealny sposób rozszerzania diety niemowlaka po szóstym miesiącu życia dziecka. Każdy z produktów w tej kategorii jest jedynie dodatkiem do diety twojego dziecka, którego żywieniową podstawą jest karmienie piersią.

Przygotowanie:

zalać wrzącą wodą, pozostawić do napęcznienia na 1 – 2 minuty. wybrać dodatki według upodobania i gotowe.

MorgenStund można też wymieszać z zimną wodą i podgotować przez ok. 1 – 2 minuty.

Bardzo smaczna jest kaszka ugotowana w mleku migdałowym lub owsianym.

Składniki: proso*, gryka*, suszone owoce 13,5% (ananas*, jabłko*), nasiona roślin oleistych 8,5% (pestki dyni*, pestki słonecznika*, słodkie migdały*), amarantus*

*Składnik pochodzący z upraw ekologicznych/biologicznych DE-ÖKO-064

Wydajność: 500g to 14 porcji.

Przepis na ciasteczka MorgenStund:

Składniki:

• 300 g MorgenStund (na sucho)

• 160 g masła

• 180 g zmielonych orzechów laskowych lub migdałów

• 180 g miodu

• 125 g żurawiny

• 2 jajka

• 60 g dżemu morelowego

• Szczypta soli

Sposób przygotowania:

Masło powoli roztopić w niskiej temperaturze. MorgenStund, orzechy lub migdały zalać roztopionym masłem, delikatnie wymieszać i pozostawić na ok. 10 minut. Miód i jaja wymieszać, dodać sól. Całość połączyć z wcześniej przygotowaną masą, a także z żurawiną i dżemem morelowym. Wyrobić na jednolitą masę. Masę wyłożyć na posmarowanej tłuszczem blasze. Wstawić do rozgrzanego do 180°C piekarnika, na środkowym poziomie. Piec ok. 25-30 minut. Porcja wystarcza na wypiek jednej blachy.


Dostępne sposoby wysyłki
Płatność z góry Koszt wysyłki Orientacyjny czas realizacji Max w paczce
Paczkomaty InPost 10,00 zł 10 szt.
Przesyłka kurierska 15,00 zł 10 szt.
Płatność przy odbiorze Koszt wysyłki Orientacyjny czas realizacji Max w paczce
Udostępnij tę ofertę

Pozostałe wybrane oferty tego sprzedawcy

Proponowane produkty od innych sprzedawców

Bądź zawsze na bieżąco!

Ta strona wykorzystuje pliki cookies.

Informacja na temat celu ich wykorzystania
i sposobu zmiany ustawień
dostępna jest w Polityce prywatności.